У ФОКУСУ

ново - internet.edu.rs

ново - internet.co.rs

МЕДИЈИ О НАМА

интерет портал

 

Е- ТЕАТАР

ИНТЕРНЕТ ПРИЈАТЕЉИ

Наши блогери

Пратите нас

WEB - БИБЛИОТЕКА

2017 КРУШЕВАЦ 

Пред библиотекарима Расинског округа у Крушевцу, 9.марта 2018. г а на основу резултата у развоју  web апликације библиотеке   http://nbks.org.rs/ и интернет заживљавању вредности локалне заједнице INternetClub  је доделио  НАРОДНОЈ БИБЛИОТЕЦИ КРУШЕВАЦ  - ПЛАКЕТУ  WEB БИБЛИОТЕКА 2018. Овогодишња плакета је додељена као резултат  континуитета и истрајности у примени интернет технологија у раду библиотеке и праћењу културног миљеа  локалне заједнице. Значај овогодишње награде је у томе што ова библиотечка комуникација на глобалној мрежи постала поуздани извор инфомација и носилац доступности дигитализованих садржаја културне баштине локалне заједнице.Овај пример треба да послужи као пример многима, пре свега установама културе из средина које су веће само по територију и броју становника које својим деловањем покривају. Интернет клуб у циљу развоја нациналног домена на Интернету уз ПЛАКЕТУ WEB БИБЛИОТЕКА 2018. додељује библиотеци годишњу регистрацију националних домена  krusevac.biblioteka.org.rs и  крушевац.библиотека.орг.срб.

2016 ПРИЈЕПОЉЕ

На основу резултата у развоју наступа библиотеке на интернету, унапређењу веб апликације библиотеке www.biblioteka-prijepolje.com и заживљавању у свакодневици локалне и глобалне заједнице Интернет клуб,  доделио је Библиотеци „Вук Караџић“ у Пријепољу награду за WЕB Библиотеку 2016. године. Плакету је директорки Библиотеке „Вук Караџић“, Садији Хоџић уручио је председник УО Интернет клуба, Мирко Марковић на конференцији за штампу која је овим поводом приређена у просторијама библиотеке. Плакета се додељује као резултат континуитета и истрајности у примени интернет технологија у раду библиотеке и праћењу културног миљеа локалне заједнице од 2005. године до данас.Значај овогодишње награде је у томе што је ова библиотечка комуникација на глобалној мрежи постала поуздани извор информација и реално огледало активности једног субјекта културе и образовања у ширем смислу.

 

2015.МАЛО ЦРНИЋЕ

На основу резултата у развоју наступа  на   Интернету  web апликацијом библиотеке  -       http://www.bsmmc.org - и трајном заживљавању у виртуалној свакодневици глобалне и локалне заједнице у 2015-ој години  Интернет клуб је доделио ПЛАКЕТУ WEB БИБЛИОТЕКА  Библиотеци- СРБОЉУБ МИТИЋ - Мало Црниће.  У.О. Интернет клуба донео је ову одлуку на основу разматрања пет предлога селекционе комисије. Пресудно за ову одлуку било је јединствено предстваљање библиотеке које у себи садржи све елементе основне делатности, библиотечког пословања, степен и кбантитет дигиталитзованих садржаја и аформација културних садржаја локалне заједнице.

2014.ЉУБОВИЈА

Управни одбор Интернет клуба, удружења интернет стваралаца Србије,једногласно је донео одлуку да се прихвати предлог Одлуке, Комисије за унапређење и праћење Интернета у науци и култури мреже БИБЛИОТЕКЕ НАШЕГ ОКРУЖЕЊА: На основу резултата у развоју наступа библиотеке на Интернету, унапређењу web апликације библиотеке http://www.biblioteka-ljubovija.org.rs и заживљавању у свакодневици глобалне и локалне заједнице у 2014-ој години INternetClub додељује НАРОДНОЈ БИБЛИОТЕЦИ „МИЛОВАН ГЛИШИЋ“ ЉУБОВИЈИ - ПЛАКЕТУ - WEB БИБЛИОТЕКА.

2013.УЖИЦЕ

На основу резултата у развоју наступа библиотеке на Интернету, унапређењу web апликације библиотеке и заживљавању у свакодневници глобалне и локалне заједнице у 2013-ој години је доделио Народној библиотеци Ужице Плакету WEB БИБЛИОТЕКА 2014 за најбољи web сајт библиотеке у 2013-ој години". Аутор сајта је Илија Смиљанић, библиотекар Народне библиотеке Ужице.

Жири Интернет клуба у саставу Драган Сајић, Вукосав Средојевић и Мирко Марковић је донео одлуку једногласно. У образложењу је наглашено да Интернет презентација Библиотеке у Ужицу се развијала се и ширила. 
У раду у 2013. години Интернет презентација - библиотека-ужице.срб - је доследно проводила сва начела обухваћена пројектом Интернет клуба, ДА БУДЕ СРБ.ИНТЕРНЕТ У БИБЛИОТЕКАМА. Унапређена је понуда информација о Библиотеци, услугама које пружа, а пре свега, приступ дигитализованим колекцијама фондова саме библиотеке.

2012. ПОЖАРЕВАЦ

На основу резултата у развоју web сајта, унапређењу web апликације и сервиса библиотеке, стручни жири Интернет клуба из Љига, једногласно се определио да сајт Библиотеке Илија М. Петровић, Пожаревац буде проглашен за БИБЛИОТЕКУ у 2012-ој години. Победу библиотеке из Пожаревца је определила чињеница да има - интегрисан улазак у базу књига, сталну доступност вести из културе у електронским медијима и ажурниост новости и извештавања примерену врсти обављања библиотечке делатниости. Свечано уручење одржано је у библиотеци у Пожаревцу 19.03.2013. 

2011.ЈАГОДИНА

Интернет презентација Библиотеке у Јагодини која се развијала и ширила у јошп два ужа профилисана сајта - WЕБ сајт за пољопривреднике АгроЛиб и Интернет пијаца. Тими је заслужила лакаво признање Интернет клуба -"WЕБ Библотека за 2011. годину у Србији" Награђен је приступ по коме је корисницима уз основне информације и најаве догађаја, доступна Дигитална библиотека, стара и ретка књига у дигиталној форми, стара локална периодика, Јагодина у објективу, електронски каталози поморавсклох библиотека, мултимедијална издања Библиотеке и први електронски часопис "Слово на струју". 

 

2010.ВАЉЕВО

2009.КРАЉЕВО

2008.СОМБОР

2007.СТАРИ ГРАД - БЕОГРАД

2006.ЧАЧАК