У ФОКУСУ

ново - internet.edu.rs

153-mrezni-sistemi-biblioteka

ново - internet.co.rs

МЕДИЈИ О НАМА

интерет портал

   

Е- ТЕАТАР

ИНТЕРНЕТ ПРИЈАТЕЉИ

Наши блогери

Пратите нас

ИНТЕРЕНЕТ КЛУБ У ТСЈ

 
ТЕЛЕДОМ пројекат је један од најуспешнијих ангажовања  Интернет клуба. Од оснивања и свечаног отварања, 06.априла 2001. године  ТЕЛЕДОМ Љиг и  ТЕЛЕКОЛИБЕ Моравци и Белановица, брзо су постали препознатљиво место окупљања свих који желе да упознају нове технологије комуникација.
Изузетно ценећи улогу и значај ТЕЛЕДОМ САВЕЗА ЈУГОСЛАВИЈЕ и носиоца пројекта DEMnet  Фондације  из Мађарске, Интернет клуб и  варош  Љиг су  од почетка  били чести  домаћин многим монитринзима, угледним делегацијама, бројним обукама и семинарима
Бројни, драги важни гости обишли су ТЕЛЕДОМ Љиг:
Ђезе Ковач пред.Теледом савеза Мађарске, Петер Низак директор DEMnet  фондације, каније Петер Палвађи, Матјаш Гашпар, пред. ЕUТA, Тhomas James Donovan, пред. кураторијума DEMnet , Момчило Перишић, потпред. у влади реп. Србије, Тадаши Нагаји амбасадор Јапана у Србији, министри здравља и локалне самоуправе Србије, реп. комесар за избеглице, али што је за нас још важније и више од 50 ТЕЛЕДОМАША из Теледомова у Омољици, Јабуци, Иђошу, Ловћенцу, Убу, Гучи, Драгачеву, Руднику, Враћевшници, Димитровграду, Белој Паланци, Ивањици, Буковици… Била је то прилика да се боље упознамо и на два семинара покажемо како ТЕЛЕДОМ Љиг има све услове да прерасте у регионални интернет центар.
      
Круна је било обећежавање 5 година рада ТЕЛЕДОМА у Љигу када је поред свих набројаних гостију са нама био и министар за IT у влади републике Мађарске И дирецтор USAID-a
Организација Кендо шампионата Југославије у Љигу, била је за ТЕЛЕДОМ важна исто као и стална медијска подршка свим локалним спортским догађајима међу којима нам је посебно важно учеће фудбалских дечјих екипа на ЛЕТЊЕМ ТУРНИРУ У МАЛОМ ФУДБАЛУ .
 
 
Web Аутори из Љига и Мораваца урадили су потпуни редизајн и поставку интернет сајта www.teledo.org.yu  као и постављање и сетаповање сервера у Беотелу. Уз, сада већ 30-так других сајтова, ово је требало да буде главна преокупација ТЕЛЕДОМА Љиг, коју вероватно због језичких баријера челни људи из ТДСЈ нису у потпуности препознали и подржали. 
 
Овакав брз успех учнио је да представник Интернет клуба из Љига врло брзо добије место потпредседника ТЕЛЕДОМ савеза Југославије ( у два мандата) , а ускоро и делегата у EUTA, Европској Унији Теледомова.