У ФОКУСУ

ново - internet.edu.rs

153-mrezni-sistemi-biblioteka

ново - internet.co.rs

МЕДИЈИ О НАМА

интерет портал

   

Е- ТЕАТАР

ИНТЕРНЕТ ПРИЈАТЕЉИ

Наши блогери

Пратите нас

ИНТЕРНЕТ КЛУБ У ТЕЛЕДОМ ПРОЈЕКТУ

Од првог позива Интернет клубу за учешће у овом пројекту,  у  хотелу “Бреза” 2000, у Врњачкој бањи, препознали смо заједнички циљ и прикључили се ТЕЛЕДОМ идеји.  Успешно смо завршили комплетирање конкурсне документације и ушли смо у тражење своја места међу   30 Теледом центара у Југославији.  Носици свих активности били су  Теледом савез Југославије и  ДемНет фондација из Мађарске.
У конкуренцији из Србиоје без покрејина су још били представници невладиних организација и локалне самоуправе из Ариља, Ивањице, Љига, Рудника, Гуче, Врњачке бање, Беле паланке, Љуборађе, Књажевца, Димитровграда, Сврљига и Стопање. 
Пројекат  ДемНет фондације од скоро 1.000.000 ДЕМ, представили су  у пракси доказани стручњаци Теледом пројекта из Мађарске  Жока Мочањ, Тилда Кереши, Андреа Галан и Јанош Ковач. 
Директор пројекта Микша Бер и Андраш Вербаси, под.пред.Теледом савеза Југославије упознали су госте  Ђезу Ковача, председника Теледом Мађарска и Петера Палвеђија, заменика директора фондације ДемНет са досадашњим припремама за конкурс.
У оквиру предмонитиоринга потенцијаних добитника средстава важну улогу је одиграла локална самоуправа која је у првим данима обладавања управљачким вештинама заборавила на свој бирокатски карактер и препрека није било. Тако је у целом пројекту само Интернет клуб из Југославије конкурисао за 1 ТЕЛЕДОМ и 2 ТЕЛЕКОЛИБЕ
.
Шта смо тражили - то смо и добили!
 
На конкурсу који је следио - није било препрека. 
За непуних 6 месеци смо имплементирали све пројектом предвиђене ставке и до јесени 2001. године прорадили смо пуном паром на све три локације.
У новом сазиву ТЕЛЕДОМ САВЕЗА ЈУГОСЛАВИЈЕ, одржаном на добру Панонија 13.јуна 2001. Интернет клуб је добио подпреседника и активно смо се укључили у ИТ пројекте ТСЈ.
 
Обука кадрова за ТЕЛЕДОМ САВЕЗ ЈУГОСЛАВИЈЕ, почела је у Љигу 23 и 24.априла 2001.
У новембру 2001. носиоци пројекта из Интернет клуба посетили су неколико ТЕЛЕДОМА у Мађарској који су предстваили различите профиле и услуге. Обишли смо ТЕЛЕДОМОВЕ  :
Kajdacs
Györköny
Komló
Alsómocsolád
Kémes