У ФОКУСУ

ново - internet.edu.rs

153-mrezni-sistemi-biblioteka

ново - internet.co.rs

МЕДИЈИ О НАМА

интерет портал

   

Е- ТЕАТАР

ИНТЕРНЕТ ПРИЈАТЕЉИ

 

Наши блогери

Пратите нас

ТЕЛЕКОЛИБА МОРАВЦИ

Назив: Телеколиба Моравци
Адреса: Моравци бб.
Тел/фаx: 014/83-695
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 
URL: www.moravci.com
Датум отварања: 13.04.2001.
DemNet програмкоординатор: Мирко Марковић
Руководилац: Зоран Танасијевић

 

Дана 13.априла 2001. године у у селу Моравци, у реновираним просторијама Дома културе из 1949. године, свечано је отворена ТЕЛЕКОЛИБА МОРАВЦИ, опремљена са 3 рачунара, мулти наменским штампачем и фак апаратом у присуство готово све млађе популације у селу. ТЕЛЕКОЛИБУ МОРАВЦИ је свечано отворио председник У.О. Интернет клуба, мада је главни гост била директорка ЈКП Градске пијаце из Београда. Наиме, како и шали примећују највићђеније прекупци и накупци пољопривредних производа из овог краја, она се уплашила да сир, кајмак и јаја из овог краја не наставе у већем обиму да се продају у метрополоми преко Интернета, чиме би рад пијаца био угрожен. Тако је дух Тасе - првог српског сељака на Интерету (из оближњег засеока Лешћак) обележио ово отварање, али и приоритете у раду овог новог центра окупљања у селу.

             Цело село у ТЕЛЕКОЛИБУ хтело !                Е-пијаца која се мора доживети.

 

                ТЕЛЕКОЛИБА и њени пастити

Телеколибу Моравци -  посетили су многи знани и незнани гости, међу којима и подпредседник Владе Републике Србије, Александар Правдић, председник ДемНет Фондације Томас Донован, бројне новинарске и телевизијске екипе из земље и иностранства.
У овој телеколиби је, у јуну месецу 2001, настао први сеоски интернет сајт www.moravci.org.yu
Почетком септембра 2001.године, почео је први семинар за рачунарску обуку грађана. Међу њима најпопуларнији је, уз руководиоца Зорана Танасијевића – Тасу, Зоран Недељковић. Њима уз раме су Дејан Божић, Алкесандар Симић, Зорица Стојановић, Алесандар Аца Спасојевић, Драган Танасијевић и Анне Сапосјевић, као и небројена деца која су главни корисници.
Незапамћене поплаве у првим  месецима рада телеколибе и велики мразеви у новембру и децембру, нису успели да смање интересовање мештана за њихово мезимче које је временом вратило центар села у Дом културе, који овде више нико не назива телеколиба, већ Теледом културе Моравци.