У ФОКУСУ

ново - internet.edu.rs

153-mrezni-sistemi-biblioteka

ново - internet.co.rs

МЕДИЈИ О НАМА

интерет портал

   

Е- ТЕАТАР

ИНТЕРНЕТ ПРИЈАТЕЉИ

 

Наши блогери

Пратите нас

Међународна сарадња

На маргинама прве националне кампање "Отворена библиотека - Улазак у нови свет" у Македонија, која  је, посвећена улози јавних библиотека у заједници започет је нови пројакат међународне сарадње Интернет клуба. У Скопљу су започети разговори проширивању пројекта БИБЛИОТЕКЕ НАШЕГ ОКРУЖЕЊА са два најагилнија субјекта савременог библиотекарства из Скопља и Радовиша.  Партнер из јавног сектора је Градска бибиотека „Браќа Миладиновци“ Скопје, а из Радовиша водећа невладина организација -  Здружението за равој и иновации на библиотеки „ИНОВА ЛИБ".

Већ током маја 2017. званична делегација на највишем нивоу Директор Александар Пујовски, секретар Васко Тодоровски, Гордана Андреева програмски раководител, Жаклина Угриновска раководител библиотеке, Анета Механџиска, Биљана Аџиовска-Панџарова, Дарко Пешиќ.) ће обићи водеће библиотеке мреже БИБЛИОТЕКЕ НАШЕГ ОКРУЖЕЊА у Србији (Јагодину, Лазаревац, Љиг, Ваљево и Библиотеку града Београда). 

Такође, том приликом ће се у тренинг центру Интернет клуба у бањи Врујци -  дил, инг. Вукосав Средојевић, Катарина Марковић, проф. и Мирко Марковић, библиотекар саветник,  упознаће госте са ИТ платформом умрежавања коју спроводимо у Србији и Републици Српској  БиХ.

У јуну месецу, експертски тим:  Иванка Ризовска Соколова, председник Удружења за развој и иновације библиотека "ИНОВА ЛИБ" и   др Биљана Кочишка и Гордана Андреева, из библиотеке "Браќа Миладиновци" - учествоваће у раду  семинара о ИФЛА и АЛА актуелним трендовима у свету библиотекарства који на интерактиван начин пружа упознавање са основним принципима коришћења игара и гејмификације за унапређење пословања у библиотекама.