У ФОКУСУ

ново - internet.edu.rs

153-mrezni-sistemi-biblioteka

ново - internet.co.rs

МЕДИЈИ О НАМА

интерет портал

   

Е- ТЕАТАР

ИНТЕРНЕТ ПРИЈАТЕЉИ

 

Наши блогери

Пратите нас

Дани библиотека на Интернету

Дани библиотека на Интернету у библиотеци Љубиша Ђенић, у Чајетини – Златибор, окупили су се досадашњи добитници ласкавог признања WEB БИБЛИОТЕКУ.

Ту су додељена и награда за WEB БИБЛИОТЕКУ 2017, библиотеци Вук Караџић,из Пријепоља и признања ВЕЛИКА ПЛАКЕТА ЗАХВАЛНСТИ, Снежани Ђенић (Чајетина) и Бојани Маринчић (Ужице).

Такође, додељена је и прва ПЛАКЕТА ЗА АНДРОИД БИБЛИОТЕКУ, Вукосаву Средојевићу, дипл.инж. Затим је уз утврђиваење смерница даљег рада мреже, проф.др Жељко Вучковић одржао инспиративно предавање ИНТЕРНЕТ БИБЛИОТЕКЕ... 

У раду током првог дана су узели учешће библиотекари из Суботице, Сомбора, Инђије, Београда, Лазаревца, Пожаревца, Малог Црнића, Јагодине, Ваљева, Ужица, Чајетине, Нове Вароши и Пријепоља...

   

  

 

Другога дана уводно излагање имао је Драган Роквић из библиотеке Суботица, дајући преглед актуелног стања наступа библиотека на е-платформама у региону и указујући на потребу за БИБЛИОТЕЧКИ ИНФОРМАТИВНИ КЛАУД, који би био зборно место информација о дигитализованим библиотечким респозиторијумима. Вукосав Средојевић је дао информатичке аспекте ове приче, а Станиша Јошић реалне могућности ИТ логистике.

 

Значај  овог јединственом окупљању библиотека које много полажу на своје Интерте присуство утолико је већи што је то почетак рада првог БИБЛИО ИНФО КЛАУДА, који ће од1.05.2017. године бити доступан на интернет адреси www.biblioteke.rs.