У ФОКУСУ

ново - internet.edu.rs

153-mrezni-sistemi-biblioteka

ново - internet.co.rs

МЕДИЈИ О НАМА

интерет портал

   

Е- ТЕАТАР

ИНТЕРНЕТ ПРИЈАТЕЉИ

 

Наши блогери

Пратите нас

ВАЖНОСТ И НЕОПХОДНОСТ НАШЕГ ПОСТОЈАЊА

Сви ми имамо неку слабу тачкицу….некад признамо,  некад не…, али дефинитивно, сви библиотекари су „слаби“на књигу и све што је везано за њу…Ипак та „слабост“ прераста у стална пословна  усавршавањња,  упорност, храброст, размену искустава, међусобне помоћи,што на крају изазива осмех у срцу. Оно најважније је да један од других увек научимо нешто ново. После на свечаности поводом обележавања 145 година постојања Библиотеке и доделе Веб плакете за активности на сајту и друштвеним м режама Библиотеке домаћина, уприличена је мала анкета међу гостима  библиотекарима. ...

Интернет клуб из Љига је одличан пример умрежавања библиотека и њихове видљивости у дигиталном свету. Презентација библиотека на Интернету је изузетно важна јер представља спону између институција и савремених корисника. С друге стране, умрежавање са колегама и сарадницима је значајно са аспекта унапређења активности, размене примера добре праксе, али и заједничког деловања библиотека које представљају културну окосницу локалне заједнице, посебно у мањим срединама. Савременим и разноврсним културним активностима које су добро представљене у виртуелном свету, библиотеке долазе и до нових корисника. Интернет клуб Љиг препознаје значај свега наведеног и радо ћу се придружити библиотечкој заједници која се окупља око њега. (МР Милена Димитријевић, директор Народне библиотеке „Вук Караџић“ Кнеза Лазар 612220 Велико Градиштеhttps://bibliotekavg.com/ )

...

Било је задовољство и част уживати у друштву одабраних.
Посебан, најпозитивнији утисак оставило је гостовање и поздравна реч господина Мирка Марковића, независног консултанта, менаџера ИНТЕРНЕТ КЛУБА Љиг.
Школском прецизношћу и потпуном јасноћом дао нам је нови поглед на значај и неопходност квалитетних интернет сајтова у свакодневном раду библиотека и њихов однос са већ успостављеним друштвеним мрежама, а посебну пажњу свакако треба посветити умрежавању библиотека и чиме се омогућава доступност сваке књиге сваком читаоцу на територији Србије.(Милен Богојевић – Народна библиотека Голубац https://www.bibliotekagolubac.rs/   )

...

Иако је наша примарна делатност промоција и популаризација књиге, Интернет КЛУБ је право место за промоцију рада саме библиотеке. Наша библиотека, Народна библиотека „Ђура Јакшић“ у Петровцу на Млави, као центар културних дешавања у нашој општини, пружа нам могућност да будемо креативни и маштовити, модерни и занимљиви свим старосним групама. И као таква, наша библиотека треба да буде видљива библиотекама у нашем окружењу. И управо то подржава и подстиче Интернет КЛУБ. (Јадранка Грбиновић, директорка Народне библиотеке „Ђура Јакшић“ у Петровцу на Млави https://bib-petrovacnamlavi.rs/​ )

...

Доприноси развоју нових комуникација, модерне технологије, формирању локалне мреже, широкој доступности информација.
Омогућава мањим општинским библиотекама да прикажу садржај својих различитих активности и да их учине видљивим и препознатљивим на глобалном нивоу. (Татјана Живкоивићч Дипл, библиотекар консултант, шеф Завичајног одељења и Одељења за стару и ретку књигу, Народна библиотека „Илија М. Петровић“ Пожаревац,https://www.nbpo.rs/)

...

INternet CLUB је леп начин да се повежемо и будемо окупљени око истих идеја. Увек у току, увек у позитивним стремљењима. Све библиотеке као једна. Следећи примере других, радићемо на томе да и наша библиотека даје сјајне резултате, да буде успешна, да на глобалној мрежи покажемо нашу креативност али и одговорност. INternet CLUB је права ствар...Виолета Миливојевић, Дипломирани библиотекар, професор српcког језика и књижевност – Петровац) ...